Posted on

Rank1 is Paessler Monitoring Expert 2018

Rank1 heeft recent het statuut verworven van Paessler Monitoring Expert 2018. “Dit statuut sluit aan bij de garantie die we klanten bieden dat hun IT-infrastructuur 24/7 gemonitord wordt”, zegt Ward van Deuren van Rank1. 

 

Paessler-PRTG

PRTG van Paessler is monitoringsoftware die een IT-infrastructuur non-stop in de gaten houdt. De software kan uitgebreid worden om tevens applicaties en functionele noodzakelijkheden te bewaken. Het systeem slaat alarm voor gebruikers merken dat er iets mis is. “Wij zetten deze software op bij onze klanten en zo kunnen wij sneller problemen herkennen en oplossen”, zegt Ward van Deuren, system engineer bij Rank1 die meest recent het certificaat behaalde. “Via PRTG kunnen we alle componenten die van belang zijn op een server monitoren, zowel de algemene aansturing van de server als de processen die erop draaien.”

“Stel dat je mailserver eruit ligt, en je hebt een systeem opgezet waarbij je een mail krijgt die je waarschuwt wanneer er een kink in de kabel zit. Die mail raakt niet verstuurd en dat is natuurlijk problematisch”, zegt Ward van Deuren. “Maar als je met PRTG monitort en er gaat een service down, weten onze specialisten via het automatisch meldingsysteem meteen wat er aan de hand is bij welke klant. Zo kunnen we het probleem onmiddellijk oplossen.”

Paessler Certified Monitoring Expert